Grekisk grönsaksgratäng

0.0/5 rank (0 votes)
  • Tillagningstid: Ca 1 h
  • Svårighetsgrad: Medium
  • Kategori: Varmrrätter
Grekisk grönsaksgratäng

Ingredienser

  • 1-2 auberginer
  • 1-2 zucchini
  • 4 stora mogna tomater
  • 1 gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 burk hela tomater
  • 3/4 dl olivolja
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Ev. fetaost
  • Svarta oliver
  • 1/2 citron

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skiva zucchinin och auberginen i ½ cm tjocka skivor. Dela skivorna om de är stora.

    Klyfta tomaterna, skiva löken och hacka vitlöken.
    Blanda grönsakerna i en ugnssäker form. Häll över de konserverade tomaterna, olivoljan, salta och peppra. Blanda och ställ formen i mitten av ugnen. Ugnsstek grönsakerna ca 30-40 minuter eller tills de är genombakade.

    Tärna fetaosten. Lägg den och oliverna på det heta grönsakerna.
    Pressa över citron.