Glouvetsi

3.0/5 rank (1 votes)
  • Tillagningstid: Ca 1 h och 20 min
  • Svårighetsgrad: Medium
  • Kategori: Varmrrätter
Glouvetsi

Ingredienser

  • 1 kg lammkött
  • 1 stor hackad gul lök
  • 2 burkar passerade tomater
  • Olivolja
  • 1 kg "rispasta"
  • Salt
  • Peppar
  • Oregano
  • Riven ost

Tillagning

  1. Skär köttet i portionsbitar och lägg det i en ugnspanna (gärna i en fuktad lergryta eller järnpanna). 

    Blanda den hackade löken med de passerade tomaterna och lite olivolja i en skål. Tillsätt salt, peppar och oregano. Häll allt över lammet (tillsätt ev. lite vatten) och täck över med aluminiumfolie. Baka i ungefär en timme i stark ugnsvärme (250C) tills köttet är mört. Tag ut ur ugnen och tillsätt 6dl varmt vatten och häll i rispastan och rör om. Täck över med folien igen och baka ytterligare 10 min tills rispastan är färdig.


    Servera het med riven ost.