Grekiska påskkakor

0.0/5 rank (0 votes)
  • Tillagningstid: Ca 30 min
  • Svårighetsgrad: Medium
  • Kategori: Dessert

Ingredienser

  • 150 g margarin eller smör
  • 3 1/2 dl socker
  • 6 ägg
  • Rivet skal och saft från 1 apelsin
  • 1 msk bikarbonat
  • 14-15 dl vetemjöl
  • Florsocker

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

    Rör fett och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Riv av det gula på en välborstad apelsin och pressa ur saften. Blanda ner skal och saft i smeten.
    Tillsätt mjölet blandat med bikarbonat. Arbeta ihop till en deg.
    Forma degen till en rulle. Dela den i 40 bitar. Rulla dem till längder, ca 25 cm långa. Forma dem till öglor. Lägg kakorna på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Skär 4-5 hack i kanten på öglorna.

    Grädda i mitten av ugnen 12-15 min.
    Sikta lite florsocker över kakorna.