Grekiska mandelpäron

5.0/5 rank (1 votes)
  • Tillagningstid: Ca 45 min
  • Svårighetsgrad: Medium
  • Kategori: Dessert

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 1 1/2 dl florsocker
  • Rivet skal från 1/2 citron
  • 2 äggvitor
  • Hela kryddnejlikor
  • Florsocker

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

    Mal mandeln, gärna oskållad, för mesta färg och smak.
    Borsta citronen i varmt vatten. Riv av det yttersta av skalet på halva frukten. Blanda mandel, socker, äggvitor och rivet skal till en fast deg.
    Olja in händerna och forma valnötsstora bitar till små päron. Stick i en kryddnejlika som blomfnas. Lägg päronen på en plåt med akplåtspapper eller -duk.

    Grädda i mitten av ugnen i 15-20 min.
    Låt kakorna kallna på galler. Sikta ev över lite florsocker.